Oppskrifter

KIKERTSNACKS

Kikerter ovnsbakt med diverse krydder blir næringsrik supersnacks som både kan nytes som de er, eller tilsettes i for eksempel salater. Utrolig godt!!

Man kan justere type og mengde krydder etter hvor sterkt man ønsker det. Kikerter er både proteinrikt og fiberrikt, og inneholder en rekke vitaminer og mineraler. Det tar litt tid å lage, men krever minimalt med innsats. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

Ristede kikerter, 1 skål
1 boks kikerter (hermetisert, helst økologiske)
krydder etter smak, vi brukte;
Et dryss salt og pepper, paprikakrydder, grillkrydder og litt kyllingkrydder) 1 ss rapsolje


1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene godt under kaldt vatn og la de renne godt av seg. Spre over tørkepapir og la de bli så tørre om mulig.

2. Ha kikertene i en haug på et bakepapir på et stekebrett, tilsett oljen og rikelig med krydder og bland godt.  Spre kikertene utover stekebrettet.

3. Stek midt i ovnen, vanlig over-undervarme i ca. 40-50 minutter. Snu litt på kikertene underveis. Følg med på slutten så kikertene ikke svir seg. Avkjøl. Steketid kan variere fra ovn til ovn så her må man prøve seg litt frem. Kikertene skal bli sprø som nøtter :)